Dr. Cristian Andrei si Caravana Educatiei

573db5f625986_757

Membrii echipei Asociatia Institutul de Relatii Umane, aflatati sub coordonarea Doctorului Cristian Andrei s-au deplasat prin intermediul rulotei EduCaravana in comunitatile izolate din Judetele Mures si Cluj, in mod deosebit cele locuite preponderent de romi, in care transportul public este aproape inexistent sau greu de utilizat si
predomina saracia si abandonul scolar.

Echipa de specialisti a oferit asistenta gratuita din punct de vedere psihologic si social familiilor si tinerilor aflati in dificultate. Activitatile organizate au fost in conformitate cu nevoile identificate si s-au bazat pe consiliere, educatie, indrumare, peer education, informare, suport.
Totodata, cu ajutorul Centrului Social Estuar din Cluj, in cadrul programului de instruire de tip peer education (educatie pentru cei de-o seama) am reusit sa formam tineri romi interesati de transmiterea valorilor si principiilor specifice etniei rome.
Conceptul de “peer educators” este extrem de bine asimilat de catre toate tarile europene; acest nou concept pune accentul pe abordarea personalizata a valorilor si principiilor, astfel incat acestea sunt mult mai bine transmise.
In cadrul instruirii s-au utilizat metode specifice educarii adultilor si formarii formatorilor.
Tinerii instruiti se vor intalni cu alti tineri din 20 de licee si 7 comunitati de romi si vor aborda subiecte ce tin de bunastarea familiei, dezvoltarea personala, valori familiale, valorile specifice etniei rome dar si valori europene. Educatorii pentru cei de-o seama, pe care i-am format prin intermediul Proiectului ‘’Educati azi, valorosi maine’’ vor transmite mai departe valorile europene catre membrii comunitatilor de romi din care provin.
Responsabili de organizarea activitatii sunt membrii echipei Asociatia Institutul de Relatii Umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.