Fondat la inițiativa dr. Cristian Andrei, Institutul de Relații Umane este un loc ideal pentru terapie, formare și cercetare.

Cum societatea românească este plină de probleme de relație, românul contemporan se confruntă cu situații de conflict, divorț, depresie, panică, dificultăți în cuplu sau în relația cu copilul.

În acest context, Institutul de Relații Umane vine în sprijin cu ore de psihoterapie, hipnoză, dezvoltare personală, intervenție în grup etc. În plus, oricine se poate pregăti în cadrul institutului ca: formator, inspector de resurse umane, manager de securitate, evaluator sau manager de proiect, prin parcurgerea unor cursuri atestate de CNFPA.

Un loc special este rezervat studenților și absolvenților în psihologie și medicină, care întâlnesc la IRU oportunități de practică și de cercetare fractală, în domeniile antropologic, social și umanist.


Dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane.

 

Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică.

Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool: Fii cool fără alcool, Alcoolul nu te face mare.

Editor corespondent al The British Journal of Psychiatry,

Autor al peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul elegant al institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici ce fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

Președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.


Sorana Mocanu

Formare: 

Absolventă a Facultății de Psihologie, cu diplomă de licență Magna cum Laudae, urmată de Programul de Masterat în Managementul Proiectelor Internaționale, fiind în prezent stagiar în cadrul Institutului de Psihologie Judiciară, având ca supraspecializare “Expertiza psihologica și psihologia clinica”. Formarea profesională a continuat cu dobândirea unor competențe solide, în urma activităților desfășurate în calitate de Coordonator și Consultant a numeroase proiecte, atât în domeniul sănătății, cât și în cel psiho-social, proiecte dezvoltate de Națiunile Unite și de Uniunea Europeană, în țară și în străinătate (Kyrgyzstan, Kazakhstan, Republica Moldova, Cambodgia).

Sorana este acreditată de CNFPA ca formator de formatori, management de proiect și evaluator de competențe.

Experiență: 

A colaborat cu multe Organizații Guvernamentale și Non – Guvernamentale, pe probleme ce vizau sănătatea mintală, sănătatea reproducerii, psihodiagnoza și consilierea în situații de criză, bolile terminale, precum și ca specialist în Problematica Abuzului – victimă și agresor.

Desfășoară activități de psihodiagnostic și evaluare psihologică, prin aplicarea diferitelor baterii de teste și scale, consiliere și terapie suportivă, de cercetare operațională, de monitorizare și evaluare, de elaborare de metodologii și analize de nevoi.

Ca psiholog, colaborează permanent cu numeroase posturi TV, precum și cu diverse publicații de specialitate.

Publicații:

Colaborator în cadrul proiectului Educaţie pentru Sănătate – Dezvoltarea curriculei opţionale modulare pentru învăţământul preuniversitar în vederea  revizuirii/adaptării/elaborării programelor şcolare modulare de educaţie pentru sănătate;

Co-autor al ghidurilor și manualelor utilizate în cadrul proiectului „Oferte educaţionale inclusive extracurriculare şi extraşcolare pentru formarea stilului de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copii din comunităţi dezavantajate, cu precădere rurale în învăţământul preuniversitar din România;

Autor, împreună cu Dr. Cristian Andrei și UNDP, în Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Cercetare la nivel Național privind “Preocupările din aria dezvoltării și sexualității ale tinerilor din România”;

Co-autor, împreună cu Dr. Cristian Andrei și UNDP – “Dragoste. Adevăr și provocare” – CD educativ multimedia, destinat promovării educației pentru sănătate, promovării sănătății și a unui stil de viață sănătos;

Co-autor, împreună cu Salvați Copiii și ANA (Agenția Naționaăa Anti-Drog) – “Marea păcăleală” – CD educativ multimedia, destinat prevenirii abuzului de droguri, adresat tinerilor și trainerilor;

Colaborator, alături de Dr. Marian Ciobanu, pentru cartea “Adolescenții. Sănătatea optimă de-a lungul viețiii” ;

Co-autor, împreună cu Salvați Copiii și Ministerul Educației – broșură realizată pentru campania educării părinților;

Autor a numeroase articole și studii, publicate în cadrul proiectului “Totul despre HIV/SIDA”.

Recomandare: 

Daca sunteți în căutarea unui om de suflet, înzestrat cu priceperea de a te ajuta, dacă vreți un exemplu de implicare în problemele multiple ale vieții sociale și ale relațiilor interumane, atunci noi o recomandăm pe Sorana.

Cezar Hagău

Cezar Hagău

Formare:

Cezar HAGĂU a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie, continuând cu specializări post-universitare:

 

  • Master „ Psihologie clinică și intervenție psihologică”, fiind psiholog clinician
  • Psihoterapeut – psihoterapie integrativă
  • Curs de „Consilier pentru Dezvoltare Personală”, acreditat A.N.C. în cadrul MT Evolution Academy, Specializare COR (242401)
  • Formator/Trainer autorizat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și A.N.C.
  • Certificare pentru Terapie Afirmativă LGBT furnizată de Yale School of Public Health & François-Xavier Bagnoud Center

Experiență:

Psiholog cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, este interesat de adaptarea cât mai eficientă a persoanei la condițiile de viață, integrarea de noi instrumente și modalități pentru gestionarea situațiilor de criză, a evenimentelor cu potențial traumatic. Adaptarea se face ținând cont de umanitatea persoanei și urmărește susținerea și îmbogățirea vieții, nu doar integrarea cu orice preț în sisteme, structuri care sunt câteodată toxice, inumane. Primordiale apar aici relațiile semnificative, cu precădere cele de cuplu care își extind în foarte mare măsură influența asupra calității vieții, nu doar a partenerilor, ci și a celor din jurul lor.

Vede starea firească a omului ca fiind plăcută, mulțumită, de împăcare cu sine, orice disconfort poate fi privit ca un dar, indicator pentru necesitatea unei schimbări care duce spre homeostazie, echilibru. Modalitatea prin care se realizează acest deziderat este la fel de particulară și deosebită precum persoana respectivă.

Crede cu tărie că sănătatea mintală este cel puțin la fel de importantă ca cea fizică.

Desfășurarea ședințelor se pliază pe nevoile clientului, în prim plan fiind scăderea disconfortului și funcționarea pozitivă a persoanei.

Recomandare:

Empatia este la baza relațiilor sociale, doar interacțiunile sociale ne dezvoltă umanitatea și ne ajută să ne atingem potențialul uman. Fiecare interacțiune, oricât de scurtă, își pune amprenta asupra noastră și astfel, suntem interconectați și interdependenți. Consider că esențial pentru fiecare individ este să fie conștient de nevoile lui prioritare într-un moment dat și să cunoască și să poată aplica strategii pentru împlinirea lor, care să îmbogățească în mod plăcut experiența vieții tuturor.  

ADRIANA STOLERU

Formare:

 

 

 

 

Echipa Joc Responsabil:

psiholog Petronela Nederi

psiholog Bernard Tatomir

psiholog Liliana Nicola

psiholog Mirela Serban

psiholog Cezar Hagau